Empresa saludable

Ibersys > Consultoria > Empresa saludable

La salut a la feina

«La promoció de la salut és el procés que permet a les persones incrementar el control sobre la seva salut per millorar-la». (Carta d’Ottawa per a la Promoció de la Salut. OMS, 1986). Així ho assumim a Ibersys i entenem que la participació és essencial per sostenir l’acció de promoció de la salut. Aquestes estratègies se sustenten en cinc àrees d’acció prioritàries, previstes per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a la Carta d’Ottawa:

  • Establir una política pública saludable.
  • Crear entorns que donin suport a la salut.
  • Enfortir l’acció comunitària per a la salut.
  • Desenvolupar les habilitats personals.
  • Reorientar els serveis sanitaris.

D’aquesta manera, fem un pas més enllà del concepte de Vigilància de la Salut per assolir la noció d’Empresa Saludable. En aquest concepte, l’organització assumeix el compromís d’intervenir proactivament més enllà de l’entorn de treball en si, amb l’objectiu d’influir positivament en els hàbits dels treballadors fora de l’àmbit estrictament laboral.

Corazón Promoción de la Salud

A Ibersys transcendim el que exigeix ​​la legislació en matèria de seguretat i salut. La plantilla i els responsables empresarials col·laboren en un procés de millora contínua per promoure i protegir la salut, la seguretat i el benestar del personal. Per això s’implementen plans per crear un ambient de treball adequat en els centres de treball basat en indicadors, i també per promoure hàbits de vida saludable.

D’aquesta manera, amb l’Empresa Saludable es desenvolupen i coordinen diverses actuacions que conformen un concepte integral de salut i benestar. Aquest model no només respon als criteris més avançats de gestió de les organitzacions a nivell internacional, sinó que està avalat per la seva eficiència des d’un punt de vista econòmic. Segons la Xarxa Europea de Promoció de la Salut a la Feina (ENWHP), per cada euro invertit en programes de Promoció de la Salut en el Treball, s’obté un retorn d’entre 2,5 i 4,8 euros en termes de reducció de l’absentisme, i d’entre 2,3 i 5,9 euros en reducció de costos pel menor impacte de les malalties.

Triángulo Greca Ibersys

Per cada euro invertit en programes de Promoció de la Salut en el Treball, s’obté un retorn d’entre 2,5 i 5,9 euros

El nostre model

Gráfico modelo Ibersys

Gestió integral de la salut

Gráfico Gestión Integral de la Salud
Triángulo Greca Ibersys

Sol·licita informació ara

Informació bàsica sobre protecció de dades:

El Responsable del tractament és Ibersys Seguridad y Salud, S.L., SL i la finalitat és atendre la seva sol·licitud. La base legal del tractament és el consentiment de l’interessat. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no se’n sol·liciti la cancel·lació. Entre altres drets, pot accedir a les dades, rectificar-les i suprimir-les segons la informació addicional que pot consultar aquí.

He llegit i accepto la Política de privadesa