Entrevista a José Antonio Grandío – Congrés Prevencionar

Ibersys > Sense categoria > Entrevista a José Antonio Grandío – Congrés Prevencionar

«Som persones que treballen per a persones en un àmbit empresarial d’especial sensibilitat»

En unes quantes línies. Qui és José Antonio Grandío? Què és el que més el motiva en l’àrea de Seguretat, Salut i Benestar Laboral?

Empresari de Lugo, inicia la seva activitat empresarial en l’àmbit de l’assessoria i consultoria. Posteriorment, l’any 1998 crea l’empresa Norprevención SL, especialitzada i acreditada com a Servei de Prevenció Aliè en les disciplines preventives de Seguretat a la Feina, Higiene Industrial, Ergonomia, Psicosociologia Aplicada i Vigilància de la Salut, empresa matriu sobre la qual se sustenta tot el creixement i l’estructura del negoci.

D. José Antonio Grandío

és graduat social per la Universitat de Santiago de Compostel·la i corredor d’assegurances. També té un màster en assessoria fiscal i va finalitzar amb èxit el triple Màster en Prevenció de Riscos Laborals, Higiene Industrial i Ergonomia per la Universitat de Barcelona. Va fer a més el Màster en Gestió dels Sistemes de Qualitat i el Màster en Gestió dels Sistemes Mediambientals, amb l’objectiu de formar-se al màxim nivell en totes les disciplines associades a la seva professió.

Amb el pas dels anys, José Antonio Grandío desenvolupa el seu model empresarial d’èxit, creant firmes per donar servei al mercat i als seus clients, a banda d’incrementar el nivell professional dels recursos propis. Arran d’això neixen les empreses:

  • NORSERFOR: empresa especialitzada en formació.
  • PRENORSISTEMAS: empresa de desenvolupament i arquitectura de programari i suport dels sistemes interns i externs.
  • NORMANSYS: Consultoria especialitzada en Prevenció de Riscos.

Paral·lelament, inicia una expansió del negoci a nivell nacional, avui dia ja internacional, amb el procés d’expansió a través de la filial Ibersys México, que opera en diversos mercats de l’Amèrica Llatina, i amb l’adquisició de serveis de prevenció líders en comunitats autònomes espanyoles, determinades com a objectives, per aconseguir els seus objectius estratègics. Entre d’altres, destaca:

  • PREVEMONT: Servei de Prevenció a Santander, Castella i Lleó, Catalunya i Extremadura.
  • PGPREVENCIÓN: Servei de Prevenció al País Basc, Navarra i l’Aragó.

Tot plegat converteix el seu model de negoci i gestió, NORPREVENCION SL, en una empresa líder en el mercat nacional que opera sota la marca comercial IBERSYS i que integra les altres marques esmentades. Ibersys va tancar l’any 2018 amb una facturació de més de 25 milions d’euros.

Actualment D. José Antonio Grandío ocupa el càrrec de president executiu d’Ibersys, sent el màxim càrrec de la mateixa.

Ens agradaria saber més sobre Ibersys. Parli’ns dels seus valors com a grup especialitzat en serveis de Seguretat i Salut Laboral.

Treballem per promoure la seguretat i la salut integral dels treballadors mitjançant el desenvolupament dels recursos i les activitats pertinents per prevenir els riscos laborals de manera participativa i eficaç.

Com a empresa especialitzada en serveis de Seguretat i Salut Laboral i prestant serveis a 35.000 clients, creu que la clau és adaptar-se a les necessitats de cada client?

Concebem la nostra tasca des d’una perspectiva humana: som persones que treballem per a persones en un àmbit empresarial d’especial sensibilitat. De la mateixa manera, som professionals que treballem per a professionals, oferint als nostres clients els millors serveis, atorgant-los assessorament integral, proximitat i adaptació a les seves necessitats particulars.

Generem confiança i acompanyem els nostres clients en l’èxit dels seus projectes.

La Seguretat i Salut són un engranatge del motor empresarial?, o considera que són el motor en si de les organitzacions?

Els últims anys hi ha hagut canvis profunds en l’àmbit de la Seguretat i Salut Laboral.

Els professionals de tots els sectors s’enfronten a entorns competitius cada dia més exigents i la nostra obligació és acompanyar-los amb solucions proactives i eficaces a les seves necessitats.

La resposta d’Ibersys a aquesta realitat ha estat constituir-nos en un grup fort, ben dimensionat i amb presència a tot Espanya, que explota la implicació i la capacitat d’un equip de professionals excel·lents amb 20 anys d’experiència.

Des de Grup Ibersys, com creuen que és l’empresa segura i saludable 4.0?

Des del Grup Ibersys mantenim una aposta per l’empresa saludable, integrant tots els conceptes de la salut a la feina, proporcionant les eines adequades per a la implantació. Ens proposem potenciar els objectius dels nostres clients, eliminant possibilitats d’error en matèria preventiva i convertint la gestió de la prevenció en un element diferenciador i perfectament integrat en el sistema d’excel·lència de la companyia.

Contribuïm en el know-how dels nostres clients, assegurem que les oportunitats de millora s’aprofiten de la manera més segura possible, aportem solucions innovadores en la gestió de l’empresa i el benestar dels treballadors, col·laborem en l’increment del benefici de la companyia reduint el nombre d’accidents i creant entorns de treball segurs i saludables.

I tot mantenint sempre un compromís ferm amb la qualitat.

El lema d’aquest II Congrés PREVENCIONAR és «De la teoria a la pràctica». Des de Grupo Ibersys, com ho apliquen en la gestió de la seguretat i salut en el treball dels seus clients?

Des del Grup Ibersys, ens proposem ser potenciadors dels PRINCIPIS i objectius dels nostres clients, eliminant possibilitats d’error en matèria preventiva i convertint la gestió de la prevenció en un element diferenciador i perfectament integrat en el Sistema d’Excel·lència de la companyia.

  • Acompanyem en el know-how dels nostres clients.
  • Assegurem que les oportunitats de millora s’aprofiten de la manera més segura possible.
  • Aportem solucions innovadores en la gestió de l’empresa i el benestar dels treballadors.
  • Col·laborem en l’increment del benefici de la companyia reduint el nombre d’accidents i creant entorns de treball segurs i saludables.
  • Creem entorns d’innovació en matèria de gestió juntament amb els treballadors.

Durant el II Congrés PREVENCIONAR, què podrem veure de Grup Ibersys?

Una empresa jove, líder en el mercat de la Prevenció del Riscos Laborals, adaptada a les necessitats específiques de cada client.

Una empresa amb implantació nacional, fortament compromesa amb les persones i amb la qualitat.

A Grup Ibersys acompanyem els nostres clients en l’èxit dels seus projectes.

Una raó per la qual els professionals del sector de la Seguretat, Salut i Benestar a la feina no es poden perdre el II Congrés PREVENCIONAR.

Un referent en el sector de la Prevenció de Riscos Laborals.